Hamburgban, Európa 2011-es Zöld Fővárosában pár napja öko-taxik várják a környezetvédelem iránt fogékony járókelőket. Az utasok nyugodt lelkiismerettel ülhetnek ezekbe az autókba tudván, hogy jóval kevesebb szén-dioxid kibocsátásához járulnak így hozzá, mintha hagyományos üzemanyaggal hajtott taxival mennének, ráadásul magasabb viteldíjat sem kell fizetniük. Az öko-taxi minősítést és a látványos matricát csak olyan gépjárművek nyerhetik el, amelyek szén-dioxid kibocsátása nem haladja meg a 150 grammot kilométerenként (ez nagyjából 33%-kal kevesebb egy átlagos személyautó kibocsátásánál). Jelenleg a kb. 3400 hamburgi taxiból 130 tesz eleget ennek a követelménynek.

Ha Hamburgban járunk és környezettudatosan szeretnénk taxizni, az alábbi logoval ellátott autókat keressük:

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://innowatt.blog.hu/api/trackback/id/tr872437959

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kangi 2010.11.15. 22:55:36

Tetszik a környezettudatos taxi ötlete. Lehetséges hogy Magyarországon is elérhető lesz hasonló szolgáltatás a közeljövőben?

cslilla 2010.11.26. 11:03:53

Igen! A Green Taxi-koncepció részeként 2011 januárjától az Euro V-ös kibocsátási normáknak megfelelő taxikba is szállhatunk. A vállalat először 120 gépjárműt helyez majd forgalomba, később elektromos autók beszerzését is tervezi. A Green Taxi működését számos környezetvédelmi szervezet, köztük a Levegő Munkacsoport segíti szakmai partnerként.
süti beállítások módosítása