Napelemes telefonok

 2010.11.05. 14:19

Itt a megoldás azok számára, akik állandóan megfeledkeznek mobiltelefonjuk feltöltéséről! Egyre inkább terjed a környezettudatos szemlélet a mobiltelefonok világában, immár több cég is piacra dobta napelemes hátlappal felszerelt készülékét.

A Samsung Blue Earth modellje a napelemmel való töltés lehetősége mellett, a készülék alapanyagainak tekintetében is a környezetbarát megoldások mintapéldája. A telefon — az újrahasznosítás jegyében — többek közt műanyag palackok felhasználásával készül, és újrahasznosított csomagolásban kerül a boltok polcaira.

 

 

 

 

 

 

 

Az LG GD510-es típusú készülékéhez opcionálisan rendelhető napelemes hátlap. A gyártó szerint ha a készüléket 10 percig a napon tartjuk (természetesen a napelemcellákat a Nap felé fordítva..), az akkumulátor töltöttsége elegendő lesz egy 2,5-perces telefonbeszélgetéshez.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Természetkedvelők, sportrajongók nagy kedvence lehet az idén bemutatott, a Sagem által kifejlesztett Puma mobiltelefon. A készülék számos speciális alkalmazásra ad lehetőséget: lépésszámlálóval, biciklis kilométerórával és iránytűvel is fel van szerelve.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A napelemes mobiltelefonok fontos kommunikációs eszközként szolgálhatnak olyan területeken, ahol a villamosenergia-hálózat nincs kiépítve, és lehetetlen a hagyományos, vezetékes telefonok használata. Hasznos lehet egy ilyen készülék olyanok számára is, akik sokat tartózkodnak a szabadban, a "civilizációtól" (jelen esetben konnektoroktól) elvágva.

A bejegyzés trackback címe:

https://innowatt.blog.hu/api/trackback/id/tr672425813

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csavarhuzo77 · http://csavarhuzo.blog.hu 2010.11.08. 08:11:04

szerencsésebb lenne valami márka és típusfüggetlen megoldás, de gondolom ez nem igazán érné meg a gyártóknak. így meg talán még kevesen fognak környezettudatosan telefont választani. de első lépésnek tökéletes!

cslilla 2010.11.08. 08:52:54

Létezik univerzális napelemes töltő is! Így nem kell új telefont beszerezni ahhoz, hogy környezetbarátabban telefonálgathassunk.
Ezen az oldalon fellelhető néhány típus:
bolthely.hu/solarcharger/lista/4b72a7101fx1c_Video___Fenykepezo___Barmilyen_kutyu
süti beállítások módosítása