Zöld Karácsony 3.

 2010.12.07. 15:31

Vasárnap már két gyertya lángját fújhattuk el az Advent koszorún, úgyhogy itt az idő, hogy a tettek mezejére lépjünk az ajándékok beszerzését illetően. Az alábbiakban bemutatunk néhány megújuló energiaforrásokkal kapcsolatos játékot, amellyel örömet szerezhetünk a fiatalabb korosztálynak és a barkácsolásért rajongó örökifjaknak egyaránt.

Megújuló energiaforrások - tanulókészlet (www.conrad.hu)

A 14 éves kortól ajánlott tanulókészlet segítségével megismerhetjük számos megújuló alapú energiatermelési lehetőség működési elvét. A szettben találunk többek közt miniatűr szélturbinát, napelemet és tüzelőanyagcellát.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Napelemes építőkészletek

A Conrad webáruház honlapján rengeteg játékot találunk, amely a fotoelektromos cellák működését és felhasználási lehetőségeit szemlélteti. Vásárolhatunk például szolár kísérleteződobozt, napelemes házat (ez a fantáziadús Villa Sonnenschein, azaz Napsütés Villa névre hallgat), buszt vagy helikoptert. Akár - egy kevésbé élethű - napelemes sirállyal is meglephetjük ismerőseinket, bár ezzel lehet, hogy cseppnyi zavart okozunk a megajándékozott fejében..

 

 

 

 

 

 

 

"Otthon az energiában" társasjáték

Remek lehetőséget nyújtanak a megújuló energiaforrásokkal való szórakoztató ismerkedésre az ismeretterjesztő társasjátékok. Az "Otthon az energiában" társasjáték például a háztartásban felmerülő energiatakarékossági kérdéseket tárgyalja vidám, a gyermekek számára élvezhető formában. Mire végigjárjuk a játéktábla mezőit, kiderül, hogy mennyire energiatudatosan éljük hétköznapjainkat, sőt néhány praktikus energiatakarékossági tippet is kapunk. A társasjáték az alábbi honlapon rendelhető meg: http://www.energia.a-jatek.hu/index.php

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://innowatt.blog.hu/api/trackback/id/tr672499714

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása