Zöld Karácsony 2.

 2010.12.01. 10:19

Az elmúlt napok télies időjárásának hatására biztosan mindenkit elöntött az adventi készülődés lelkesedése. Ha úgy érezzük, hogy a karácsonyi ajándékbeszerzés során a fogyasztói társadalom mókuskerekét pörgetjük, és az ünnep "tiszteletére" hatalmas összegeket adunk ki teljesen felesleges dolgokra, akkor itt az idő, hogy megreformáljuk ajándékozási szokásainkat! Íme néhány tipp, hogy idén ne a használatlanul a polcon tengődő tárgyak táborát gyarapítsák ajándékaink:

Az első és legfontosabb, tulajdonképpen teljesen triviális dolog, hogy időben kezdjünk neki a beszerzendő ajándékok kitalálásának. Így nem esünk bele a kapkodás csapdájába, és nagyobb eséllyel találunk olyan meglepetést szeretteinknek, aminek tényleg örülnek és amit használni fognak. Ha átgondolt listával indulunk neki az ajándékbeszerző körútnak, akkor hipp-hopp megjárjuk az üzleteket, és nem kap el a vásárlási kényszer és az időhiány frusztrációja.

Ha úgy érezzük, hogy valakinek nincs semmi igazán frappáns ötletünk, akkor a félmegoldások helyett inkább szolgáltatást, mint tárgyat ajándékozzunk. Egy színházjeggyel, kiállításra szóló belépővel vagy masszázsbérlettel kisebb eséllyel fogunk mellé. Szolgáltatást ajándékozni nem csupán egyszerűbb, de jóval környezettudatosabb is.

Ha kellő kézügyességgel rendelkezünk, vagy igazi konyhatündérek vagyunk, akkor meglephetjük saját készítésű ajándékokkal is ismerőseinket. Nagy örömet szerezhet egy olyan ajándék, amely az ajándékozó keze munkáját dícséri, de figyeljünk rá, hogy ne ez legyen az ajándék legnagyobb értéke. Ilyenkor is éppolyan fontos, hogy olyat adjunk, amelyet az ajándékozott tényleg használ. Készíthetünk például süteményt (lehetőleg olyat, ami sokáig eláll), bonbont, fűszerolajat, receptkönyvet, de a lehetőségek sora végtelen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A következő blogbejegyzésekben konkrét tippeket adunk majd arra, hogy mivel lephetjük meg a megújuló energiák iránt érdeklődő ismerőseinket!

A bejegyzés trackback címe:

https://innowatt.blog.hu/api/trackback/id/tr562485406

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása