Elindult az Új Széchenyi Terv!

 2011.01.14. 13:43

 Ma délelőtt Orbán Viktor miniszterelnök, Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter és  Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter bemutatták a várva várt Új Széchenyi Tervet,  amely Matolcsy szerint Magyarország gazdaságpolitikai sikerre vitelének kulcseszköze  lesz.

Az Új Széchenyi Terv hét prioritása közé többek közt a zöldgazdaság-fejlesztés és közlekedésfejlesztés, valamint a tudomány és innováció tartozik. A kormány célja a foglalkoztatás jelentős bővítése (2020-ra 1 millió új munkahely megteremtése), az államadósság csökkentése és a beruházások növelése.

A hatékony beruházások támogatására 2011 és 2014 közt várhatóan 7000 milliárd forintnyi forrás kerül szétosztásra különböző pályázatok keretében. A 2000 milliárd forintos szabadon felhasználható uniós fejlesztési forrás mellett a hazai és nemzetközi fejlesztési források is a megújuló fejlesztéspolitika fontos elemeit képezik. A pályázati kiírások egy része már elérhető az ÚSzT hivatalos honlapján: ujszechenyiterv.gov.hu. A tervek szerint a rendelkezésre álló uniós források 55-60%-a még az idén kiosztásra kerül. Az első kiírások már hétfőtől pályázhatók.

A most kiírt pályázatok keretében remek lehetőség nyílik a megújuló energiaforrások és az energetikai korszerűsítés témakörébe tartozó beruházások támogatására. Itt az idő, hogy hőszivattyúval, napelemmel vagy napkollektorral oldjuk meg házunk energiaellátását! Az energetikával kapcsolatos pályázati lehetőségek iránt érdeklődök jelentkezését a lilla.csanaky@innowatt.hu email-címre várjuk!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://innowatt.blog.hu/api/trackback/id/tr252583324

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása