A héten helyezték üzembe a világ legnagyobb teljesítményű biodízel erőművét Szingapúrban. A Neste Oil vállalat által üzemeltetett létesítmény évi 800 000 tonna tüzelőanyag termelésére elegendő kapacitással rendelkezik és kb. 120 alkalmazottnak biztosít munkalehetőséget. Az erőmű beruházási költsége 550 millió euró volt. A cég egy hasonló méretű erőmű üzembehelyezését tervezi jövő év elejére, Rotterdamban.

Az erőmű egy innovatív finn technológián alapszik, a tüzelőanyag-termelés alapanyagául növényi olajok és élelmiszeripari hulladékok szolgálnak. A speciális NExBTL-tüzelőanyag kompatibilis minden jelenleg elterjedt dízelmotorral és tüzelőanyag disztribúciós-rendszerrel, felhasználható önmagában vagy fosszilis-alapú dízellel keverve. A NExBTL alkalmazása során 40-80 %-kal kevesebb üvegházhatású gáz kerül kibocsátásra, mint a fosszilis dízel tüzelőanyagként való felhasználásakor. Az erőmű által megtermelt tüzelőanyag legfőbb felvevőpiaca Európa és Észak-Amerika.

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://innowatt.blog.hu/api/trackback/id/tr472459350

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása