Zöld Karácsony 1.

 2010.11.26. 14:02

Közeledik Advent, azaz a várakozás időszaka, ezért a következő hónap blogbejegyzései helyenként kicsit távolabb kalandoznak a megújuló energiaforrások témakörétől. A következő hetekben többek közt azzal fogunk foglalkozni, hogy miként ünnepelhetünk a lehető legkevesebb energiapazarlással, a leginkább környezetbarát módon, de anélkül, hogy le kéne mondanunk az ünnepi készülődés örömeiről. Karácsonykor sem szabad megfeledkezni róla, hogy minden fogyasztói döntésünknek komoly hatása van a környezetre!

Vasárnap meggyújthatjuk az első gyertyát az advent koszorún. A környezettudatosság jegyében készítsük idén sajátkezűleg ezt a tradícionális ünnepi díszt. Így rengeteg pénzt spórolhatunk, ráadásul igazán egyedi, saját ízlésünket tükröző koszorúnk lesz. Számos hobbiboltban és virágüzletben vásárolhatunk koszorú-alapot, a gyertyák és díszítőelemek választékát böngészve pedig minden bizonnyal a bőség zavarával fogunk küzdeni. A legjobb, ha természetes alapanyagokat használunk a díszítéshez, ezeket - akár egy kirándulással egybekötve - magunk is begyűjthetjük. Saját koszorúnkat évről-évre felújíthatjuk, így nem fog a szemétben landolni a dísz néhány hét elteltével..

Íme néhány fénykép inspirációnak:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Koszorú kávészemekből:

A bejegyzés trackback címe:

https://innowatt.blog.hu/api/trackback/id/tr642474722

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása