Zöld Karácsony 4.

 2010.12.16. 14:25

Karácsony környékén mindent ellepnek a hóemberes, fenyőfás, angyalkás, csillogó-villogó csomagolópapírok. Mielőtt bevásárlókosarunkat teletömjük a papírtekercsekkel, érdemes elgondolkodni rajta, hogy tulajdonképpen milyen célt szolgálnak ezek a termékek. A legnagyobb előnyük talán az, hogy néhány perccel meghosszabbítják a várakozás izgalommal teli perceit. De biztos, hogy ez megér több száz forintot, több tonna teljesen felesleges hulladékot és kivágott fák ezreit?

Aki úgy gondolja, hogy "NEM" a helyes válasz, az csatlakozhat a Greenpeace kezdeményezéséhez a www.necsomagolj.hu oldalon! Az egyik legismertebb környezetvédelmi civil szervezet számos neves közéleti személyiséget nyert meg kampányához, többek közt Zsédát, Nagy Ervint és Zoób Kattit. Amennyiben támogatjuk a kezdeményezést, ne csomagoljuk be ajándékainkat, hanem kössük át őket egy zöld szalaggal! Támogatásunkat a zöld szalag csuklónkon való viselésével is kifejezhetjük – de ezzel nem árt óvatosnak lenni, hiszen a zöld szalag az iráni ellenzéki tiltakozók jelképe is..

Amennyiben "IGEN"-nel voksoltunk a bevezetőben feltett kérdésre, akkor legalább annyit tegyünk meg, hogy környezetbarát, újrahasznosított anyagokból készült csomagolóanyagot választunk.

Kreativitásunknak teret engedve, csomagolhatunk akár régi újságpapírba, képregénybe, színes textíliákba, kartondobozba vagy befőttesüvegbe. Ezeket lássuk el egyéni díszítéssel, így egészen biztosan sikert arat a formabontó csomagolás!

A legjobb ötlet talán az, ha újrahasználható bevásárlótáskába rejtjük az ajándékot. Így nem csupán dekoratív csomagolóanyagba öltöztetjük ajándékunkat, de ahhoz is hozzájárulunk, hogy a megajándékozott környezettudatosabban élje mindennapjait!

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://innowatt.blog.hu/api/trackback/id/tr372519646

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása