Öko-diszkó

 2010.12.20. 12:32

Szilveszter közeledtével a legtöbb baráti csevej során szóba kerül a bulizás. Ebben nincs semmi különleges, de hogy kerül a téma egy megújuló energiákkal, környezetvédelemmel foglalkozó blog bejegyzései közé??? Csakúgy mint bármely egyéb tevékenységünk, a szórakozási szokásaink is befolyásolják környezetünkre gyakorolt hatásunkat, ökológiai lábnyomunk méretét. A környezeti problémák iránt fogékony fiatalokban és kevésbé fiatalokban (elvégre nem csak a húszéveseké a világ..) felmerül, hogy lehetséges-e környezettudatosan bulizni?

A szórakozással kapcsolatos környezetkárosító hatás kapcsán legtöbbeknek a fesztiválok műanyagpohár-kupacai és egyéb hulladéktermelése jut eszébe, de abba nem is szoktunk belegondolni, hogy egy-egy buli mekkora energiafelhasználást generál. A fény- és hangtechnika energiaigénye bőven meghaladja a háztartási léptéket – egy nagyobb szórakozóhely egy hétvége alatt több áramot fogyaszt, mint egy átlagos háztartás egész évben.

Szerencsére nem feltétlenül kell lemondanunk az ilyen jellegű szórakozásról akkor sem, ha szívünkön viseljük bolygónk sorsát. Az Enviu kidolgozta a "Sustainable Dance Club B.V." koncepciót, amellyel forradalmasította a diszkók energiaellátását. A speciális technológiával kialakított táncparkett képes a mozgási energiát elektromos energiává alakítani. Az energia nem vész el, csak átalakul! Ahhoz, hogy kipróbálhassuk az energiatakarékos bulizást, egészen a rotterdami Watt klubbig kell mennünk – így már sajnos kevésbé környezetkímélő a party...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://innowatt.blog.hu/api/trackback/id/tr252527750

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása