A Nemzetközi Energiatakarékossági Világnap apropójából indította útnak a Magyar Villamos Művek az "Energia 2.0-kampányt", mely az Európai Unió energetikai célkitűzéseit hivatott népszerűsíteni.

A kampány keretein belül interaktív kiállítás nyílt március 5-én a Gödör Klubban. A megnyitó keretében a Balkan Fanatik koncertjét is élvezhették a látogatók, mégpedig azzal a kellemes tudattal, hogy a koncert energiaigényét teljes egészében megújuló energiaforrások alkalmazásával fedezték a szervezők. A megnyitó alkalmával az érdeklődőknek lehetőségük nyílt kipróbálni az első magyar hidrogén tüzelőanyag-cellás járművet, a Hy-Go 2.0-t. 

A kiállításon megtekinthetünk például ötletes hulladékszobrokat a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem hallgatóinak jóvoltából, feltölthetjük mobiltelefonunkat mozgási energiánk felhasználásával, egy kerékpáron való tekeréssel, továbbá alternatív energiaforrásokkal működő játékokkal játszhatunk.

A kiállítás június végéig látogatható. Az Energia 2.0-kampányhoz pedig már a facebookon is csatlakozhatunk: http://www.facebook.com/energia2.0

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://innowatt.blog.hu/api/trackback/id/tr402724730

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása