Kezünkben a világ sorsa

 2010.11.04. 14:32

Képesnek érzed magad a klímaváltozás megfékezésére úgy, hogy közben a gazdaság sem omlik össze? A "Fate of the World" stratégiai játékban próbára teheted magad!

A játékosok a fiktív Nemzetközi Környezetvédelmi Szervezet elnökeként dönthetnek a világ gazdasági, társadalmi és környezetvédelmi kérdéseiben. Az évek múlásával a rendelkezésre álló források mennyisége csökken, a hőmérséklet fenyegető mértékben növekszik és a földi ökoszisztéma egyre inkább vergődik, azaz egyre komolyabb kihívásokkal szembesülünk. Egyeduralmunk alatt megmenthetjük az esőerdőket, kiválaszthatjuk, hogy mely energiahordozók felhasználásával fedezzük az energiaigényeket, de akár népességszám-szabályozó intézkedéseket is tehetünk a túlnépesedés megfékezése érdekében. Ám nem csupa móka és kacagás a döntéshozók élete: cselekedeteink következményeit viselnünk kell, ami akár egy virtuális felkelést is jelenthet, amennyiben rendelkezéseink ellenérzéseket váltanak ki a lakosságból. Nem árt nyitva tartanunk a szemünket, hiszen a játék folyamán számtalan kelepcébe beleeshetünk, ha elhatalmasodik rajtunk az uralkodási vágy.

A játék tudományos alapokon nyugszik, az oxfordi egyetem klímaváltozással foglalkozó kutatócsoportjának vezetője, Myles Allen klímamodelljeire épül.

A "Fate of the World" kitalálói abban bíznak, hogy sikerül olyan rétegeket is elérni, akiket eddig nem foglalkoztatott az éghajlatváltozás problémája. A játék segíthet az éghajlat és a bioszféra közti bonyolult mechanizmusok (pl. pozitív és negatív visszacsatolások) megértésében is, és emberközelibbé teheti századunk talán legnagyobb, világméretű kihívását.

A játék jelenleg tesztfázisban van. A jövő év elején megjelenő, teljes verziójára már leadhatjuk előrendelésünket az alábbi honlapon:

http://www.fateoftheworld.net/

A bejegyzés trackback címe:

https://innowatt.blog.hu/api/trackback/id/tr242423168

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása